Elérhetőségek

Kapcsolattartó képe
zenetagozat vezető
E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobiltelefon:
+36704666702
http://www.sukiandras.hu

Egyéb információk

Egyéb információk:

Életrajz

Gyermekkorom nagy álma volt, hogy zongoraművész lehessek. Ezért életem egyik legboldogabb napja volt, amikor 2005. májusában a Zeneakadémia Nagy Termében Rachmaninov csodálatos zongoraversenyét játszhattam a diplomahangversenyemen. Mióta kiléptem az egyetem falai közül, részben a tanításnak szentelem napjaim a budapesti Rajkó-Talentum Tánc- és Zeneművészeti Iskolában, ahol a zene varázslatos világába próbálom bevezetni a lelkes ifjúságot. 2010 szeptember óta vagyok a Vienna Konservatorium Budapest(Zeneművészeti Egyetem) és az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola zongoratanára. 

Pillantás a cigányzenére címmel 2008-ban jelent meg első könyvem, ami egy olyan világot tár fel az olvasó előtt, amire lassan már csak egy letűnt kor maradványaként emlékezhetünk vissza. 

Bárczy István-díjat vehettem át 2012. június 5-én Pedagógus Nap alkalmából a Fővárosi Önkormányzattól. 

A zongora és a tanítás mellett fontosnak érzem, hogy tovább gyarapítsam ismereteimet a világról, így jelenleg a Zsigmond Király Főiskola (Budapest) nemzetközi tanulmányok szakos, valamint a Pécsi Tudományegyetem doktorandusz hallgatója vagyok. Nagyon érdekel a Távol-Kelet kultúrája is, így korábban néhány évig japán nyelvet tanultam, jelenleg pedig a kínai nyelvvel ismerkedem. 

2001-től tíz éven át a Muzsika Hangja című klasszikus zenei műsort vezettem a Rádió C (FM 88.8) adásán. A műsor talán azért is volt érdekes, mert történetekkel fűszerezve, könnyed tálalásban kerültek a művek felvezetésre. Ez akár egy laikus számára első hallásra nehezebben befogadható zeneműnek az emésztését is megkönnyítette; és még élvezetesebbé tette a komolyzene hallgatását azok számára is, akiknek eddig kevésbé sikerült közel kerülniük ehhez a műfajhoz. Chopin, Liszt, Beethoven és a többi nagy zeneszerző műveinek gyöngyszemei mellett olyan különleges csemegék is helyt kaptak a műsor utolsó részében, mint például a mozivilág kiemelkedő muzsikái vagy a távoli japán zenéjének egy-egy ékköve.

Zenei hagyomány: Professzorom Dráfi Kálmán volt a nagyhírű Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Tanítás

A Rajkó zenei hagyományaihoz híven egyedi tanítási módszereket is használok az alapfokú klasszikus zongora oktatása során. Az úgynevezett kézről való tanulás szórakoztatóbb és sok szempontból hatékonyabb zenei tanulási módszer, mint a hagyományos iskolák metódusai. Azonban ezek arányának alkalmazásában és a gyakorlatok minőségében rejlik a titok, ami igazán hatékonnyá teheti a Rajkó módszert.

Megközelíthetőség

Kapcsolat

Rottenbiller Utcai Alapfokú Művészeti Iskola,
Táncművészeti és Zeneművészeti Szakképző Iskola

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: http://www.rajko-talentum.hu

Cím: 1074. Budapest, Rottenbiller u. 16-22.

Telefon: 321-4825

OM azonosító: 039 907